Kleed voor in een kinderkamer: waar op letten

Vloerkleden zijn altijd erg populair geweest. In het oude Perzië werden al tapijten gefabriceerd voor de decoratie van huizen, maar in het iets minder exotische Nederland en België zijn wij ook fan van kleden. Kleden geven namelijk vaak net dat beetje gezelligheid wat een woonkamer nodig heeft. Kleden zijn echter niet enkel en alleen geschikt voor woonkamers. Ook in kinderkamers of babykamers zal een mooi kleed niet misstaan. Daarnaast heeft het ook nog eens praktische voordelen. Maar wat zijn precies die voordelen van vloerkleden en waar dien je precies op te letten bij het aanschaffen van een kleed voor een kinderkamer?

Allereerst de voordelen op een rijtje

Net als in een woonkamer, zal een kleed in een kinderkamer het kersje op de taart zijn van de inrichting. Een mooi vloerkleed zal de kamer helemaal afmaken. Daarnaast zorgt een mooi kleed voor warme voetjes en voor een fijne ondergrond om speelgoed in elkaar te zetten. Ook niet onbelangrijk is dat vloerbedekking geluiddempend werkt en dat een vloerkleed in de kinderkamer goed kan zijn voor een allergie van je kind. Vloerkleden houden namelijk stof vast en kunnen eenvoudig worden schoongemaakt door te stofzuigen – nog altijd beter dan rond dwarrelende stofdeeltjes die allergische reacties kunnen veroorzaken bij je kind.

Zorg dat je een kleed koopt met antislipmat

Kinderen hollen en springen wat af in hun slaapkamer. Het is dan belangrijk dat de veiligheid in de slaapkamer in orde is. Een kleed in een kinderkamer heeft dan wel veel voordelen (denk bijvoorbeeld aan de warme voetjes), maar kan ook gevaarlijk zijn wanneer niet het juiste kleed wordt aangeschaft. Speciaal voor kinderkamers zijn er namelijk kleden met antislipmat. Je bent waarschijnlijk wel bekend met antislipmatten voor in badkamers, maar ook in de kinderkamer of wellicht zelfs in uw eigen woonkamer is een tapijt of kleed met antislipmat ideaal. Zo voorkomt u dat uw kroost tijdens het rennen uitglijdt en zichzelf verwondt.