Hoe wordt een rolluik bestuurd?

Als u een rolluik koopt, is het fijn om te weten hoeveel u precies voor een product betaalt. Het is bij de aanschaf van een rolluik ook fijn als het product van goede kwaliteit is.

Daarnaast is het prettig om te weten hoe een rolluik werkt voordat u er een aanschaft. Een rolluik gebruiken is niet het meest lastige, maar als er iets kapot gaat, is het fijn om te weten hoe een rolluik in elkaar zit. In dit artikel ga ik u meer te weten laten komen over rolluiken.

Rolluik onderdelen

Een rolluik is een verticaal bewegende afsluiting voor een garage, raam, deur of andere opening in een gebouw. Daarnaast is een rolluik ook een apparaat dat niet alleen zorgt voor afsluiting, maar ook voor geluidswering, isolatie, zonwering, privacy of verduistering. Een rolluik kan zeer stijlvol zijn. Doordat rolluiken veel verschillende doeleinden kunnen hebben, kan de keuze voor een bepaald rolluik bij iedereen verschillen.

De onderdelen van een rolluik verschillen echter niet. Een rolluik bestaat uit:

  • Luik: dit is wat u ziet als u naar een neergelaten rolluik kijkt.
  • Geleiders: deze bevinden zich aan de zijkanten van het rolluik. Hiermee beweegt het luik op en neer. Als de geleiders kapot zijn, kan het luik niet meer open of dicht.
  • Lamellen: lamellen zijn de houten of aluminium strippen die zorgen voor zonwering, privacy of verduistering. Deze strippen zijn met elkaar verbonden en daardoor vormen zij een soepel geheel, wat een luik wordt genoemd.
  • Binnenwerk: het binnenwerk zorgt ervoor dat de lamellen op en neer kunnen.
  • Omkasting: de omkasting is de bovenkant van het rolluik. De functie van de omkasting is om het binnenwerk te beschermen.

Rolluik motor

Een elektrisch rolluik bestaat ook uit verschillende onderdelen. Het belangrijkste onderdeel is een motor. Om een elektrisch rolluik te besturen, heeft u een rolluik motor nodig.  Een rolluik motor, oftewel een buismotor, is een langwerpige elektromotor die wordt geplaatst in de holle as die zich in het rolluik bevindt.

Met deze motor kunt u ervoor zorgen dat het rolluik makkelijk en snel omhoog en naar beneden gaat. Zonder de rolluik motor is een elektrisch rolluik nutteloos. Als de rolluik motor kapot is, kunt u deze vervangen. De online prijzen variëren tussen de 50 en 100 euro en kunnen oplopen tot 150 euro.

Apartment

Rolluikprijs

Als u een rolluik wilt aanschaffen, is het fijn om te weten wat de prijs is van een rolluik. De prijs kan sterk verschillen. Dit heeft te maken met de oppervlakte die het rolluik moet bedekken.

Als u rolluiken nodig heeft voor uw gehele huis, is de beste manier om hierover in gesprek te gaan met een professional. Een professional weet alles over rolluiken en kijkt samen met u naar wat het beste bij u en uw huis past.

De prijzen van elektrische rolluiken liggen hoger dan die van handmatige rolluiken. Een rolluik kost al gauw tussen de 100 en 150 euro.

Bron: www.zonweringgarant.nl/rolluiken