De perfecte kinderkamer

De jonkies

De jongste kinderen houden van een kleurrijke kamer, aangezien ze nog zo jong zijn willen ze het liefst constant geprikkeld worden. Dit kan bereikt worden door onder meer speelgoed in de kamer neer te leggen of bijvoorbeeld een memobord aan de muur te hangen waar je kind op kan tekenen en schilderen. Daarnaast zijn er bepaalde merken die hun meubels op een aparte manier maken waardoor een kind zijn fantasie kan gebruiken. Voorbeelden van deze merken zijn Marilyn, Brita en Janos.

Enkele meubels die in geen enkele kinderkamer mogen ontbreken, ongeacht leeftijd, zijn:

  • Bed
  • Opbergkast(en)
  • Stoeltje en eventueel tafeltje
  • Speelgoed (voor de jongste koters)

Inrichten kamer

Naast dat het natuurlijk mogelijk is om deze meubels lost te kopen, is het veel makkelijker en meestal ook goedkoper om ze in een bundel te kopen. Veel winkels en bepaalde websites die gespecialiseerd zijn in meubels voor kinderkamers hebben vaak sets die gemaakt zijn om een kinderkamer mee te vullen. Deze sets bevatten dan op zijn minst alle meubels die hierboven zijn genoemd. De websites maken het extra makkelijk aangezien deze meestal zelf de meubels komen bezorgen en het eventueel zelfs voor je klaarmaken. Het enige wat dan nog zelf moet gebeuren is het schilderen van de muren, al kun je hiervoor uiteraard altijd nog een schilder inhuren.

Alleen meubels oogt wat kaal, beschilder ook de muren

Persoonlijke sfeer

Kinderen die al richting puberteit gaan zullen waarschijnlijk minder hebben aan een zeer kleurrijke kamer met veel speelgoed en veel meubels om hun fantasie op kwijt te kunnen. Deze kinderen hebben langzaamaan meer aan een bureau en een aantal kasten om hun kleren en schoolspullen in op te bergen. Ook voor deze groep kinderen zijn er natuurlijk genoeg meubels over om hun kamer alsnog een leuke sfeer te geven. Een goed voorbeeld kan een mooie lamp zijn of bijvoorbeeld een muziekinstrument zoals een gitaar. Dit zorgt ervoor dat de kamer minder leeg aanvoelt en geeft zo de persoonlijkheid van het kind enigszins weer.