3 interieur trends voor 2019

Het is bijna zover! Nog even en dan staat 2019 weer voor de deur. Zit u nu al na te denken over nieuwe trends voor uw interieur? Dan kan dit artikel u een duwtje geven in de juiste richting. Denk bijvoorbeeld alvast na aan een woning ontruimingsdienst om uw meubels zorgvuldig te ontruimen. Daarnaast ga ik in dit artikel behandelen wat natuurlijk de trends zijn voor 2019, welke kleuren en materialen binnenkort helemaal in zijn en dat duurzaamheid een rol gaat spelen binnen de interieur trends.

De trends

Laat ik vooropstellen dat modetrends voorlopen op de interieurmarkt. Een goed voorbeeld hiervan is het gebruik van fluweel. Fluweel wordt best wel een tijdje al gebruik in de modebranche als stof voor kleding. Maar nu gebruikt de meubelbranche het ook voor bijvoorbeeld kussens en dekens. Dus u kunt al zien aan de mode wat de meubelbranche gaat doen.

Wat is de grootste verandering voor 2019? Houdt u van wit, zwart, donker interieur dan is 2019 niet uw jaar om uw woning in te richten. De trend van dit jaar wordt veel kleur gebruikt de vintage look/ industrieel is wat elk huis moeten hebben in 2019. Het warme gezellige wordt weer naar boven gebracht, hierdoor gebruiken we veel warme kleuren. U kunt denken aan groen, rood, bruin en natuurlijk veel planten!

Trend kleuren en materialen

Bij de metalen nemen in 2019 vooral zwart staal, goud, koper en messing de overhand. Hierbij ziet u veel verschil. Er wordt ook veel natuursteen gebruikt. Misschien is het u al opgevallen u kunt denken aan een nieuwe kledingwinkel. De muren van de winkel zijn vaak van steen, er hangen veel planten. Er wordt veel koper gebruikt, let verlichting en hout. Zo creƫren ze de warme sfeer. Dit is een mooi voorbeeld van een mix tussen industrieel en vintage.

Bruin in 2019 is het nieuwe zwart ook wit gaat een groten rol spelen met combinatie tussen, donkergroen, rood en indigoblauw en dan in verschillende vergrijsde tinten. De anderen kleuren die in opkomst zijn: orange, opberging paars, brons, beige tinten, curry geel en chili rood.

Akzo nobel-Flexa hebben eind september bekend gemaakt dat indigoblauw de nieuwe kleur is van 2019. Dit kunt u heel mooi combineren met een stenen muur met witten balken. Of juist het zwarte metaal.

Duurzaamheid

Al zegt u wonnen in 2019 dan zegt u duurzaam en milieuvriendelijk. Duurzaamheid in alles, van energiezuinig wonen tot aan producten van materialen als bamboe. Duurzaamheid is anno 2019 een hele belangrijke keuzen voor mensen die gaan wonen in hun nieuwe huis. Wij vinden milieuvriendelijk belangrijker dan ooit en daarnaast halen we de natuur ook in huis. U kunt denken aan: planten, natuursteen, bloemen. En dit allemaal samen zorgt er ook steeds meer voor dat we steeds meer gaan denken aan het milieu.